fbpx

Πανελλήνιο Α/Γ: Για πρώτη φορά και τα τρία όπλα – Τέλος Απριλίου η διεξαγωγή του

Πανελλήνιο Α/Γ: Για πρώτη φορά και τα τρία όπλα – Τέλος Απριλίου η διεξαγωγή του

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το οποίο θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και τα τρία όπλα σε άνδρες και γυναίκες θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Απριλίου στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ.

Η νέα δομή του ενιαίου πανελλήνιου πρωταθλήματος έχει ήδη ανακοινωθεί στην γενική προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Ο αρχικός προγραμματισμός περιλάμβανε δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα αγώνων: α) τους αγώνες πρόκρισης σε κάθε όπλο (έως το ταμπλό των 16) και β) την τελική φάση με τα ταμπλό των 32 καλύτερων, δηλαδή τους 16 προκριθέντες/είσες και τους/τις 16 καλύτερους/ες από την πανελλήνια κατάταξη που θα έχουν απευθείας εισιτήριο για το τελικό ταμπλό.

Ο αρχικός προγραμματισμός στο ετήσιο καλεντάρι είχε ως ενδεικτικές ημερομηνίες τις 29-30/4 για τους αγώνες πρόκρισης και τις 6-7/5 για την τελική φάση.

Αντί για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας αποφάσισε να συμπτυχθεί η αγωνιστική δράση σε ένα τριήμερο (28-29-30/4) με τους αγώνες πρόκρισης να πραγματοποιούνται την Παρασκευή (28/4) και την τελική φάση των τριών όπλων σε άνδρες και γυναίκες να πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο (29-30/4).

Οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες ξιφομάχοι της Ελλάδας θα δώσουν το 100% πάνω στην πίστα για μία από τις θέσεις του βάθρου και θα προσφέρουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στο φίλαθλο κοινό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ξιφασκία